Prodaja majica za humanitarnu trku Terry Fox Run

Prodaja majica za humanitarnu trku Terry Fox Run

HRT: Radio Sljeme

Na križanju Gajeve i Bogovićeve jutros je održana humanitarna prodaja majica za tradicionalnu akciju i trku Terry Fox Run. Utrka će se održati dvadeset i devetog ovog mjeseca na Jarunu, a kupovinom majice donira se za borbu protiv raka.

Terry Fox imao je samo 22 godine kada je poražen u borbi protiv raka, no prije toga započeo je maraton po Kanadi kako bi sakupio novac za liječenje. Trčao je bez noge 143 dana po 42 kilometara dnevno. Njegova trka nije prestala do danas kada se održava u 67 zemalja svijeta, a krajem mjesece održat će se i u našem gradu.

- Već 40 godina u svijetu i 20 godina u Hrvatskoj održava se ovaj maraton za pomoć oboljelima od raka, za pomoć u prikupljanju sredstava za istraživanje raka i s finalnim ciljem da ćemo jednog dana živjeti u svijetu slobodom od te opake bolesti - rekla je glasnogovornica trke Ileana Cesarec.

Uz crne, u prodaji su i crvene majice koje se mogu kupiti po cijeni od pedeset kuna za sve pacijente i one koji su pobijedili borbu s ovom opakom bolešću. Jedan od njih je i predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga.

- Jedan dobar dio crvenih majici ćemo podijeliti onkološkim pacijentima, bolesnicima koji su pobijedili tu zloćudnu bolest kako bi kazali publici koja će doći na Jarun da zloćudna bolest nije smrtna - rekao je Eljuga.

"Ne pobjeđuje se na svim maratonima prolaskom kroz cilj", poruka je koju je nakon borbe s ovom bolešću ostavio Terry Fox i dokazao kako svatko može dati svoj doprinos u traženju lijeka ovoj bolesti.