Projekt Ilica Q'art oživjet će središte grada na tjedan dana

Projekt Ilica Q'art oživjet će središte grada na tjedan dana

Luka Stanzl/PIXSELL

Sutra, 13. rujna, počinje sedmodnevna manifestacija Ilica Q'art - koja na glavnu zagrebačku ulicu dovodi umjetnike, obrtnike i modu. Svakog dana posebno živahno bit će na Britanskom trgu od 17 do 22 sata.

Program Ilice Kvarta bit će šarolik jer se ove godine sve odvija u sklopu Artupunkture - umjetničkog projekta u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba kojemu je cilj je povezati umjetnost i zajednicu.

Ilica je nekada bila i inkubator obrtnika, sada prostori i dvorišta zjape prazni, no u uvom projektu dobivaju svrhu pa će se u njima održavati izložbe te predstavljanja dizajnera, umjetnika i ilustratora.

Svakog dana, nakon sutrašnjeg otvorenja od 17 do 22 sata u Ilici i na Britancu bit će zanimljivo i drugačije, kaže jedna od organizatorica Ivana Nikolić Popović - Sutra će krenuti veliko otvorenje s modom i modnim dodacima, a svirat će nam Mangroove. Napravit ćemo jedno vatreno otvorenje! U utorak će biti raznih umjetničkih predmeta za dom, srijeda je "sve za klince", četvrtak će biti zanimljiv jer će doći različiti OPG-ovi koji proizvode eko stvari, i imat ćemo Plant market u petak koji uključuje biljke i biljne doktore koji će vam reći kako izliječiti koju biljku. U subotu ćemo popodne biti na Britancu, a u nedjelju ćemo imati već tradicionalno zatvaranje prometa od 7:30 do 16 sati zbog fešte na cesti.

A fešta na cesti posljednjeg dana znači i to da će svatko imati priliku popiti kavicu na tramvajskim tračnicama.

Ilica Q'art - Ivana Nikolić Popović