"Projekt izgradnje translacijskog centra nije upitan"

"Projekt izgradnje translacijskog centra nije upitan"

Goran Stanzl/PIXSELL

Translacijski centar gradit će se na Srebrnjaku, a grad Zagreb biti će njegov glavni pokrovitelj, i tu nema odstupanja, rekao je gradonačelnik Bandić komenitrajući glasine o mogućem odustajanju od gradnje centra, a sve u cilju izgradnje bolnice u Blatu.

Projekt izgradnje "Dječjeg centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak" nije upitan i on će se realizirati kako je dogovoreno, istaknuo je gradonačelnik Bandić komentirajući glasine o mogućem odustajanju od gradnje centra, s ciljem izgradnje bolnice u Blatu. 

-Translacijski centar je gradski ali i državni projekt i od vitalne je važnosti za zdravstvo-. -Svojim životom mogu jamčiti da će projekt biti realiziran-, rekao je gradonačelnik.

Kada je bolnica Srebrnjak u pitanju, Bandić se osvrnuo na njezinog bivšeg ravnatelja Boru Nogala za kojega kaže da se stvorila fama u medijima. Tvrdi da ga nije smijenio on osobno, već nalaz HZZO- iz 2015, 2016 i 2018 godine, s kojim upravo vijeće bolnice nikada nije bilo upoznato.

-Da li je Nogalo kriv ili nije više nije niti bitno. Bitan je nalaz HZZO-a  koji je ključan za njegovu smjenu. Nogalo je ugovarao poslove za koje nije dobio suglasnost HZZO-a., i Grad je morao platiti 9 milijuna kuna. On je smijenjen s razlogom.-