Proračun županije uvećan za 4,4 milijuna kuna

Proračun  županije uvećan za 4,4 milijuna kuna

Igor Kralj/PIXSELL

Proračun Zagrebačke županije po rebalansu iznosi 305,4 milijuna kuna, a glavni razlog izmjena proračuna bilo je usklađenje decentraliziranih funkcija, preraspodjela novca unutar postojećih projekata i uvođenje novih.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u priopćenju ističe da je rebalans tehničke prirode te izražava zadovoljstvo što su polugodišnji proračunski prihodi, u usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine, veći za 4,5, posto.

Vijećnici Županijske skupštine Zagrebačke županije Kožićev su rad ocijenili dobrim te prihvatili izvješće o njegovu radu u prvih šest mjeseci 2013., a donijeli su i plan unaprjeđenja zaštite od požara za područje Zagrebačke županije u idućoj godini.

Tijekom aktualnog sata, vijećnici su postavljali pitanja vezana uz organizaciju osnovnoškolskog prijevoza organiziranog na području županije, hoće li se krenuti u obnovu Područne škole Kerestinec te jesu li osigurana financijska sredstva za ugradnju lifta u velikogoričkoj srednjoj školi.

Također, upućeno je pitanje prema Ministarstvu poljoprivrede koje se tiče sanacije potoka Gorjak u blizini Plivinog pogona u Savskom  Marofu. Vijećnike je zanimalo i kada će se krenuti sa sanacijom potoka za čije su provođenje zadužene Hrvatske vode, s obzirom da je Pliva za navedenu sanaciju osigurala 40 milijuna kuna.

Interesiralo ih je kada se planiraju završiti radovi na županijskoj cesti Leprovica - Ostrna na području Dugog Sela, te kada je održavanje županijskih i lokalnih cesta na području Velike Gorice prešlo odstrane Županijske uprave za ceste na Grad. Na aktualnom satu bilo je riječi i o tome je li Ministarstvo zdravlja prihvatilo inicijativu Skupštine o poboljšanju mreže Hitne medicinske pomoći na području Zagrebačke županije. Pitanja su se odnosila i na to u kojoj su fazi projekti koje provodi Županija, a tiču se obnovljivih izvora energije te posjeduje li Županija katalog dvoraca, odnosno popis objekata koji se mogu staviti u funkciju kulturnog turizma, stoji u priopćenju.