Proračun Županije uvećan za 7,5 milijuna kuna

Proračun Županije uvećan za 7,5 milijuna kuna

Anto Magzan

Najviše novca odlazi Hitnoj medicinskoj pomoći i Domu zdravlja čime se želi riješiti kronični nedostatak timova T1. Župan Kožić je rekao da će ovim rebalansom ojačati gospodarstvo.

Na javnom kolegiju župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića predstavljene su nove odluke i među njima najvažnija, rebalans proračuna za tekuću godinu koji će biti uvećan za 7 i pol milijuna kuna.

Novo je povećanje proračuna već detaljno raspoređeno, kaže Kožić. Najveći dio kolača dobit će Hitna medicinska pomoć i to 3 milijuna kuna, te će se na taj način pokušati riješiti kronični nedostatak timovi T1. Dva milijuna kuna bit će dodijeljena Domu zdravlja, kao nositelju zdravstvene zaštite u županiji. Milijun i pol dobit će športska dvorana u Mariji Gorici čiji će se projekt prenamijeniti u niskoenergetski objekt. Župan Kožić ističe kako ovim rebalansom gospodarstvo dobiva ukupno povećanje za 23 posto.

Sporazum koji su prošle godine potpisali Grad Zagreb, Zagrebačke i Krapinsko-zagorska županija o realizaciji integriranog prijevoza današnjom suglasnošću kreće u realizaciju, ističe župan Kožić.

U skoroj budućnosti to bi značilo da iz bilo koje točke u Zagrebačkoj županiji možete krenuti prema Zagrebu bilo kojim prijevoznim sredstvom, a da pri tom koristite jednu prijevoznu kartu, koja bi k tome trebala biti jeftinija od cijene koštanja sadašnjeg prijevoza.