Prošireno dječje igralište na Trgu Bartola Kašića

Prošireno dječje igralište na Trgu Bartola Kašića

Nikola Cutuk/PIXSELL

Prošireno je dječje igralište na Trgu Bartola Kašića, koje koriste djeca iz kvarta, ali i djeca iz dječjeg vrtića Vedri Dani. Porstor igrališta je udvostručen, dobivena je i zelena površina.

Akciju proširenja dječjeg igrališta potaknuli su roditelji, a podržala ju je i HDZ-ova zastupnica u Gradskoj skupštini Margareta Mađerić koja ističe da se neće stati samo na uređenju ovog dječjeg igrališta, posebno ako se uzme u obzir loša demografska slika: "Moramo doista učiniti apsolutno sve kako bi djeca u Gradu Zagrebu i u Hrvatskoj imali adekvatan prostor za igru, ali i sve one popratne sadržaje koji su potrebni kako bi se naše obitelji odlučile imati više djece. U prosjeku jedno dijete u obitelji doista je premalo i sigurno da je ovo jedan dobar korak kako osigurati bolje uvjete obiteljima s djecom."

Od sljedećega tjedna u programu Radio Sljemena nastavljamo s emisijom "Moj firtl" u kojoj riješavamo probleme u gradskim četvrtima. Svoja zapažanja o problemima koje biste željeli riješiti možete javiti na adresu mojfirtl@hrt.hr.