Prosvjednici u Vukomercu optužili gradonačelnika Bandića za pucnjavu

Prosvjednici u Vukomercu optužili gradonačelnika Bandića za pucnjavu

Filip Kos/PIXSELL

Zbog vatrenog obračuna u Vukomercu nakon kojeg je uhićeno 19 osoba, roditelji osnovnoškolaca održali su prosvjed u dvorištu osnovne škole. Održan je i sastanak na kojem je osim ravnatelja, roditelja, ljudi iz resornog ministarstva te policije bio i gradonačelnik Milan Bandić.

Okupljeno mnoštvo izviždalo je gradonačelnika Bandića prozvavši ga odgovornim za ovaj incident. Dok zabrinuti stanovnici tvrde kako nije prvi put da se to dogodilo, gradonačelnik smatra kako razloga za brigu nema te da djeca od sutra mogu slobodno ponovno ići u školu. Treba razumjeti ove ljude ovdje jer se ovdje u Porečkoj ovo dogodilo prvi put u povijesti, mi smo upravo imali jedan kvalitetan sastanak, patrole policije će raditi svoj posao, a sutra će ona djeca koja to žele ponovno doći u školu, istaknuo je gradonačelnik. Dodao je i kako će nastava za sve učenike ponovno biti obvezna od ponedjeljka. A gradonačelnik je odgovorio i na prozivke okupljenih prosvjednika. Sutra ćemo biti pametniji, ja sam uvijek odgovoran i ne bježim od svoje odgovornosti, naglasio je. 

Vidno uzrujani i u strahu za vlastitu i sigurnost svoje djece bili su upravo roditelji koji danas nisu htjeli djecu pustiti u školu. Naravno da se bojim, zato smo ovdje i došli, bojimo se svakodnevno ne samo danas, otkrila je jedna. Ovo je nemoguće postalo, to se čim prije mora riješiti pa zar moram stalno strahovati, upitala se druga. 

Da razloga za zabrinutost nema tvrdi i vijećnik gradske četvrti Pešćenica Žitnjak Mario Župan otkrivši što se od policije tražilo na sastanku. Jasno želimo do ponedjeljka znati počinitelja kaznenog djela, koliko je oosba privedeno i želimo sigurnost za sebe i svoju djecu da možemo normalno živjeti, zaključio je. 

A sigurnost će, kako se čini, djeca dobiti od policijskih službenika koji će ih neko vrijeme u civilu svakodnevno pratiti u školu.