Prva ZET-ova suvenirnica

Prva ZET-ova suvenirnica

Marko Lukunic/PIXSELL

Magneti, olovke, razglednice, majice, mini uspinjača, mali tramvaj i to sve s motivom javnog gradskog prijevoza. To je samo dio ponude buduće ZET-ove suvenirnice, koja će svoja vrata posjetiteljima otvoriti upravo tijekom tekućega mjeseca i to prigodno upravo u tramvaju.

Suvenirnica će se smjestiti u prostor stare ‘dvadesetka’ pokraj Tehničkoga muzeja, a ponuda koja će se naći u suvenirnici bit će dostupna i u Petrićevoj 4, u prostorijama Električnog tramvaja. Osim suvenira, posjetiteljima će na raspolaganju biti i literatura, svojevrsna monografija ZET-a te biti prikazane fotografije starih tramvaja. Osim izleta i prigodne kupnje svi zainteresirani tako će imati priliku i naučiti nešti o povijesti javnog gradskog prijevoza u Zagrebu.

Kako je za Večernji list, izjavio glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić, tramvaj koji stoji ispred Tehničkoga muzeja za potrebe suvenirnice preuredili su sami ZET-ovci, tako da dodatnih troškova nije bilo, a cilj otvaranja takvog prostora jest promocija gradskoga prijevoza te samog Zagreba.