Prvi krematorij za kućne ljubimce - Pet Memo

Prvi krematorij za kućne ljubimce - Pet Memo

Tomislav Miletic/PIXSELL

U Samoboru je otvoren prvi krematorij za kućne ljubimce u Hrvatskoj i regiji - Pet Memo. A, do kraja godine u planu je otvoriti i groblje, na kojem bi vlasnici mogli položiti urne kremiranih životinja.

U prilog činjenici da je krematorij za kućne ljubimce nešto što je nedostajalo na ovim prostorima ide podatak da je od kolovoza, od kada je krematoriji otvoren interes za usluge Pet Mema iz dana u dan sve veći. Potvrdila nam je to ispred Pet Mema Zorica Živković Farina.

Zaposlenici, krematorija po dojavi vlasnika - na sebe preuzimaju većinu posla pojasnila je Živković Farina. Jedino što vlasnici trebaju učiniti je nazvatoi broj 091 4668 433.

"...nas vlasnici mogu informirati od 0-24 i mi zapravo dolazimo po tijelo životinje. Nakon togaa životinja ide na kremiranje,. Postoji ...individualno i grupno kremiranje. Nakon individualnog kremirnja vlasnici mogu preuzeri pepeo..." - pojasnila je Živković Farina.

Vlasnicima se nudi čak i psihološka pomoć. A, ovisno o tome odlučite li se za individualno ili grupno kremiranje - za to ćete platiti različitu cijenu. Na formiranje cijene utječe i veličina životinje te odabir urne koja je također u ponudi Pet Mema. Cijene se uglavnom kreću od 200 do 800 kuna, iako se ovisno o željama i mogućnostima vlasnika one mogu popeti i na iznose od nekoliko tisuća kuna.

Pet Memo se, važno je naglasiti, uključio i u jedan vid humanitarne akcije . Tako će do kraja ove godine - 15 kuna od svakog individualnog kremiranja te 10 kuna od svakog grupnog kremiranja biti uplaćeno Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča.

Cilj Pet Mema je do kraja godine otvoriti groblje na kojem bi vlasnici mogli položiti urne kremiranih životinja.

Osim samih vlasnika životinja ovu inicijativu podržavaju i veterinari. Više detalja o Pet Memu potražite putem službene stranice: www.petmemo.hr

U prilogu izvještaj novinarke Irene Dizdarević