Prvi zagrebački obrt za čuvanje djece

Prvi zagrebački obrt za čuvanje djece

Jurica Galoic/PIXSELL

Imperativ obrta za čuvanje djece su male skupine. Gradonačelnik Milan Bandić obećao im je sufinanciranje, kako bi roditeljima ta usluga bila prihvatljivija. Roditelji su oduševljeni jer se zbog manjih skupina tete mogu više posvetiti djeci.

Vlasnica Mara Kopić ističe da je od ideje do reallizacije prošlo nekoliko godina. "Pa to je moja ljubav još iz mladosti, ali nažalost nisam imala prilike. I kad se pojavila prekvalifiakcija onda sam se odmah odlučila za to. U te tri godine je izglasan zakon. U 10 mjesecu prošle godine sam znači zvanično krenula s otvaranjem i negdje u 7 mjesecu sam dobila sva potrebna rješenja."

"U Hrvatskoj za sada imamo 10-ak legalno otvorenih obrta za čuvanje djece. Neki gradovi nam sufinanciraju - što nam je jako drago da su prepoznali taj vid skrbi,"  kaže predsjednica Hrvatske udruge dadilja Vesna Rašić.

Cijena smještaja je 1500 kuna, što si ne može svatko priuštiti pa je gradonačelnik Milan Bandić obećao da će u Gradskoj skupštini predložiti sufinanciranje smještaja djece u takvim obrtima.