Rasprava o GUP-u početkom veljače

Rasprava o GUP-u početkom veljače

Davor Puklavec/PIXSELL

O Generalnom urbanističkom planu ipak će se raspravljati na posebnoj sjednici. Iako je bilo najavljeno da će po hitnom postupku biti na dnevnom redu u ponedjeljak, gradonačelnik Milan Bandić odlučio je da će GUP biti na sjednici u redovitoj proceduri početnom veljače.

Nekoliko je razloga zašto će se o GUP-u raspravljati na posebnoj sjednici, a ne na ovoj u ponedjeljak zajedno s rebalansom i proračunu za iduću godinu - Zato da izbijemo i zadnji adut nevjernim Tomama da mi želimo nešto napraviti na brzinu. Ništa mi ne želimo napraviti na brzinu. I da zadnji adut izbijemo onima koji su mislili da će Bandić lomiti preko koljena sa svojim suradnicima. Upravo suprotno - naveo je gradonačelnik Bandić.

A gradska opozicija već danima tvrdi da GUP ne smije biti na sjednici po hitnom postupku. Na pitanje je li onda popustio njihovim pritiscima ili onima koalicije, gradonačelnik odgovara - Pobijedio sam sebe. Vagao sam što dobivamo, a što gubimo. Bio sam precizan: više dobivamo nego što gubimo. Ner želim ničime uprljati taj strateški dokument. Odluka je iskomunicirana i s predsjednikom skupštine tako da nitko ne treba koristiti amandmane ili zahtjeve da se to povlači, ni opozicija ni koalicijski partneri. Najlogičnije je da gradonačelnik, normalan, trezven, miran napravi sam.  

Posebna sjednica u vezi GUP-a, trebala bi biti 6. veljače.

- Smatramo da je ova tema prebitna za sve naše građane da ne bismo svima dopustili da se bez žurbe i u dovoljnoj mjeri upoznaju sa svim dobrobitima koje izmjene i dopune plana donose - rekla je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, Sanja Jerković.

Oko 4 godine se čekalo na izmjene GUP-a, kažu iz Grada, stoga se može pričekati i barem do početka veljače.