"Rektor Boras želi uspostaviti nadzor nad Filozofskim fakultetom"

"Rektor Boras želi uspostaviti nadzor nad Filozofskim fakultetom"

Tomislav Miletic/PIXSELL

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras ponovno pokušava uspostaviti nadzor nad filozofskim fakultetom, ne priznajući volju fakulteta, za izbor profesora Nevena Jovanovića za dekana, upozorila je dekanica Filozofskog fakulteta Vesna Vlahović Štetić.

U dnevni red elektroničke sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu koja će se održati sutra, uvrštena je točka kojom se od članova Senata traži da uskrate suglasnost na prijedlog programa rada kandidata Jovanovića za dekana Filozofskoga fakulteta.

Riječ je o još jednom pokušaju rektora Damira Borasa da ugrozi autonomno funkcioniranje Filozofskog fakulteta i izazove krizu upravljanja na našoj instituciji, tvrdi aktualna dekanica filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesna Vlahović Štetić

-Program rada prof. dr. Nevena Jovanovića prihvatilo je Vijeće Filozofskog fakulteta 26. veljače većinom glasova (76 glasova za, 9 protiv) i uputilo Senatu Sveučilišta. Rektor od 26. veljače nije zatražio nikakav razgovor ili dodatno objašnjenje u vezi s programom prof. dr. Nevena Jovanovića. Smatramo da je pojavljivanje ove točke u dnevnom redu sjednice Senata, i to posebno na ovakav način, još jedan pokušaj rektora Borasa da ugrozi autonomno funkcioniranje Filozofskog fakulteta i izazove krizu upravljanja na našoj instituciji-, završila je dekanica Vlahović Štetić.