Remetinečki rotor zatvoren za sav promet!

Remetinečki rotor zatvoren za sav promet!

Luka Stanzl/PIXSELL

Remetinečki rotor, jedna od najkritičnijih prometnih točaka u gradu, zatvoren je za sav promet. Njegova će rekonstrukcija trajati više od godinu dana, a u tom će razdoblju promet teći obilaznim, novosagrađenim cestama.

Iako je rotor tek zatvoren, što o svemu zasada misle pitali smo jutros građane koji su nam otkrili što će im najviše smetati za vrijeme rekonstrukcije trenutno najvećeg gradskog projekta. Dok je većini problem loša informiranost oko novih stajališta za autobuse, neki su već jutros bili zbunjeni kako su rekli i lošom signalizacijom obilaznih pravaca. Jutros sam krenuo sa Žitnjaka kući u Remetinec, oko mene znakovi s lijeve i desne strane i uopće se nisam mogao snaći gdje krenuti pa sam čak i pogriješio, naglasio je jedan. Ma loše, jako loše smo obaviješteni, kako ćemo mi pješaci, pa ja pojma nemam gdje će mi biti novo stajalište za autobus u Savskom Gaju jer moram svaki dan u grad na posao, svjestan sam da se ovo mora napraviti, ali ljude se treba bolje upoznati sa svime jer lako je sada kad je nedjelja i dva auta na cesti, ali vidjet ćete sutra kaos, dodao je drugi. 

Da sve ne bude u lošem tonu pobrinula se ipak jedna gospođa istaknuvši kako joj neće previše smetati rekonstrukcija i novi obilazni pravci. Nama ništa neće biti problem, sve nam je ovdje u Laništu i vrtić i Dom zdravlja, ali krećemo se prema gradu i iskreno neće ništa predstavljati problem, sve lijepo piše, označeno je i kud i svi tuda i mi, zaključila je. 

Rekonstrukcija najprometnije žarišne točke u gradu koja bi trebala trajati barem godinu dana sigurno neće biti ugodna  vozačima ni pješacima, a za to vrijeme možemo preporučiti samo strpljivost.