Revolt građana zbog dugotrajnih radova u Brestju

Revolt građana zbog dugotrajnih radova u Brestju

Filip Kos/PIXSELL

Nekoliko stotina građana prosvjedovalo je u Starom Brestju. Revoltirani su, kažu, jer komunalni radovi na tamošnjoj Brestovečkoj ulici traju već godinama, a njezina rekonstrukcija još nije završena. Gradonačelnik Milan Bandić obećao je pak da će radovi biti gotovi do sredine sljedeće godine.

Stanovnicima Starog Brestja puna je kapa radova u njihovom kvartu. Još su prije 5 godina, kažu, počeli komunalni radovi na tamošnjoj glavnoj ulici, Brestovečkoj - Počelo se prvo raditi na kanalizacijskoj mreži. Cesta je bila zatvorena 4 mjeseca. Iza toga je ostalo gotovo sve devastirano, nikako sanirano - rekao je Vlado Josić iz inicijative "Volim Brestje".

Uz uništenu cestu, nastavlja Josić, nije lako živjeti - Susjeda kaže da tri godine nije otvorila prozor zbog prašine, veliko je blato, događaju se prometne nezgode...

Među nekoliko stotina građana bio je i gradonačelnik Milan Bandić, "pozdravljen" zvižducima.

Obećao je da će ispuniti sve zahtjeve građana, poput sanacije još nekih ulica, ali i da će radovi na Brestovečkoj biti gotovi do sredine sljedeće godine - Dovršit će se radovi svojim tempom. Svih 10 točaka koje građani traže bit će riješeni u narednih 6 do 8 mjeseci. 

Sada kada napisano imaju obećanje gradonačelnika, stanarima Starog Brestja je malo lakše, no ipak se nadaju da to nije samo mrtvo slovo na papiru.