"Sastanak gradonačelnika i premijera je performans"

"Sastanak gradonačelnika i premijera je performans"

Luka Stanzl/PIXSELL

"Jučerašnji sastanak gradonačelnika Milana Bandića i premijera Andreja Plenkovića bio samo performans", ocijenili su u gradskom SDP-u. Kažu da od obećanih projekata neće biti ništa jer je cijeli sastanak bio u vezi izmjena GUP-a koji će, smatraju, Ministarstvo poduprijeti.

"To je bacanje prašine u oči javnosti", opisuje predsjednik gradskog SDP-a Gordan Maras govoreći o jučerašnjom sastanku gradonačelnika Bandića i premijera Plenkovića. Ističe da je obojici važno zadržati se na vlasti - Svi projekti koji su jučer bili spomenuti njihova realizacija neće biti u mandatu gospodina Bandića i gospodina Plenkovića. Toliko o tome koliko su oni ozbiljni i koliko su realni - istaknuo je Maras.

SDP-ovci su mišljenja da su se premijer i gradonačelnik dogovarali isključivo o GUP-u - Štromar je sigurno donio odluku s obzirom na njegovu izjavu da se od njega ne očekuje previše jer je on samo tehnička osoba i da je u Skupštini grada on bi glasao protiv, ali kako nije onda to neće moći učiniti. Moj je zaključak jednostavan: uputit će GUP u Skupštinu - rekao je Maras.

Maras smatra da su Zagrepčani razočarani radom premijera koji je, kaže, obećao da će riješiti problem netransparentnosti i korupcije u zemlji - Upravo suprotno, on je postao "kum korupcije", zajedno s kumom Bandićem. Postaje predvodnik netransparentnog poslovanja, upravljanja i donošenja odluka.

Iz gradskog SDP-a zaključuju da se novac ulaže u krive projekte , a ne rješavaju se konkretni problemi poput zbrinjavanja otpada ili prometa.