SDP protiv "telekonferencijske" sjednice Gradske skupštine!

SDP protiv "telekonferencijske" sjednice Gradske skupštine!

Patrik Macek/PIXSELL

Klub zastupnika SDP-a traži da se 33. sjednica Gradske skupštine održi fizički, istaknušvi da za to ne postoje ograničenja, a da se dosadašnjim prijedlozima virtualnog sazivanja ne poštuje demokratska procedura.

- Ne sazivajući sjednicu na način kako to očekuju opozicija i građani, predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet osnovao je virtualni stožer za obranu Milana Bandića - ocijenio je SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišić na konferenciji za medije.

Mišić je kazao je da u sazivanju sjednice Gradske skupštine, koja se prvo trebala održati elektronski, tako da se zastupnici izjašnjavaju o prijedlozima glasovanjem putem e-maila, a nakon pritiska oporbe, videokonferencijiski, nije ispoštovana demokratska procedura.

- Klub zastupnika SDP-a jučer je Prgometu uputio dopis gdje ga tražimo da odustane od virtualne sjednice te da sazove fizičku sjednicu Gradske skupštine na način na koji je ona održana i 19.ožujka -kazao je, ustvrdivši da je epidemiološka situacija sada čak i povoljnija nego tada.

 Od Ministarstva uprave, klub zastupnika SDP-a zatražio upravni nadzor nad ovakvim održavanjem sjednice Gradske skupštine, a da će, ukoliko se sjednica ne održi fizički, pokrenut  postupak pred Upravnim i Ustavnim sudom o poništenju te sjednice.