Sjajni turistički rezultati u našem gradu

Sjajni turistički rezultati u našem gradu

Sanjin Strukic/PIXSELL

Iza Zagreba još je jedna odlična turistička sezona. Kako saznajemo iz gradske turističke zajednice, ukupni broj noćenja i dolazaka prošle godine porastao je u odnosu na 2017. a tome je pridonio i najveći gradski projekt „Zagrebački advent“.

Naš grad iz godine u godinu bilježi sve bolje turističke rezultate. Do kraja prošle godine ukupni broj dolazaka u usporedbi s 2017.povećao se za 9 posto, a broj noćenja za 10 posto tvrdi Darja Dragoje iz gradske turističke zajednice, a otkrila je i kojih su nacionalnosti najvjerniji zagrebački gosti. Što se tiče samih dolazaka najviše gostiju bilo je iz Južne Koreje, a slijede ih gosti iz Sjedinjenih Američkih država, Njemačke, Italije, Kine i Bosne i Hercegovine dok su nam po broju noćenja nabrojniji Amerikanci, a slijede ih Njmeci te Talijani, dodala je.

Da Zagreb nije atraktivan samo u toplijem dijelu godine svjedoči i podatak da su za vrijeme ovog Adventa turisti ostvarili čak 15 posto više noćenja u odnosu na 2017. nastavlja Dragoje. I broj dolazaka nam je veći za 11 posto, a što se samih brojki tiče bilo je nešto više od 140 tisuća dolazaka te 271 tisuća noćenja, zaključila je.

Sve uspješnija zagrebačka turistička priča sa zagrebačkim adventom kao točkom na i odlične turističke godine primjer je kako se turistička sezona može još produžiti i polučiti sjajne rezultate.