Slavonska će biti gotova prije roka

Slavonska će biti gotova prije roka

Luka Stanzl/PIXSELL

Iako je krajnji rok za završetak radova na Slavonskoj 21. kolovoza, prema svemu sudeći, asfalt će biti uređen i prije blagdana Velike Gospe.

Vrijeme je godišnjih odmora, zahuktali su se radovi koji stvaraju prometne poteškoće. Najveće su gužve u Slavonskoj, Savskoj, Jukićevoj i Ilici koja je jednim dijelom zbog radova bila i zatvorena. Ilica - na dijelu od ulice Republike Austrije do Selske ceste- večeras će biti završena, a sutra biti puštena u promet u punom profilu.

Voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Alen Gospočić najavio je u našem programu da će radovi u Slavonskoj biti gotovi puno prije predviđenog roka 21. ovoga mjeseca:

"Danas ćemo završiti ovu, južnu stranu kolnika, iscrtati je tijekom noći i pustiti je sutra ujutro u promet tako da će biti obostrano prohodna. Ono što nam je činiti ovaj vikend, a obavezni smo - čvor HBZ-a, onu petlju nad Slavonskom, a sve do srijede bit će Slavonska slobodna u oba smjera bez ograničenja. U srijedu ujutro nastavak Slavonske avenije i očekujem, ako ne bude nekakvih izvanrednih događanja, dan prije Velike Gospe mi bi završili tu priču. Petnaestog ujutro, na Veliku Gospu, bila bi Slavonska kompletna, sanirana i završena kao projekt."

U tijeku je druga faza radova na južnom kolniku, na dijelu od petlje do Heinzleove. Radovi će završiti danas, a u subotu i nedjelju će se obnavljati raskrižje ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske pa će promet teći podvožnjacima. Treća faza počinje u srijedu ujutro.