Službeni početak "Ljeta na Savi" sredinom srpnja

Službeni početak "Ljeta na Savi" sredinom srpnja

Borna Filic/PIXSELL

"Ljeto na Savi" službeno bi trebalo početi između 15. i 18. srpnja. Rekao je to gradonačelnik Milan Bandić tijekom večerašnjeg obilaska jedne od lokacija na kojoj bi se trebala održavati ta manifestacija.

Do službenog otvorenja, građane će, kod Hendrixovog i Mosta Slobode, svaki dan zabavljati DJ.

Za ovaj je vikend pripremljen i sportski program. Tako je na Bundeku sutra ujutro pripremljen sadržaj vezan u jahanje konja te igranje odbojke i drugih sportova, u večernjim satima kod Hendrixova mosta planira se grupno vježbanje uz muziku dok će je subota na obje lokacije rezervirana za nordijsko hodanje, rafting i atletiku.

- U programskom smislu bit će obilje glazbe i filma, ali bit će i sentimenta: prisjećanja kako je nekada Zagreb doista volio Savu, kako se 20-ih godina ovdje po prvi puta birala Miss Save i bila odabrana Štefica Vidačić, prisjetit ćemo se filmova sa Save Oktavijana Miletića, prisjetit ćemo se kako su se gospodične šetale slavnim Savskim kupalištem i kako su svi događaji na Savi odzvanjali cijelim Zgrebom. Nastojat ćemo da sve što se bude događalo sada na Savi bude popularno među svim Zagrepčanima, da Sava opet bude moderna i svima omiljena, da se o njoj priča i da svi rado tu dolaze - rekla je pročelnica Gradskog ureda za kulturu, Milana Vuković Runjić

A gradonačelnik je otkrio i svoju viziju cijelog uređenja rijeke - Ovo je uvertira u onaj projekt kojega već vidim, a to je megaprojekt "Zagreba na Savi" s uvertirom Bundeka, ovog malog projekta, "Zagreb Cityja", a onda, jednog dana, od Zaprešičkih vrata do Rugvice, u duljini od 30 kilometara pretvoriti - ove nasipe ukloniti; vratiti i nivelirati priču; napraviti od Save kaskadno četiri hidroelektrane, urediti plovno prostor od Zaprešića do Siska - najavio je Bandić.