Snježna kraljica najgledanija utrka u Svjetskom kupu

Snježna kraljica najgledanija utrka u Svjetskom kupu

Luka Stanzl/PIXSELL

Najbolji skijaši i skijašice okupit će se na tradicionalnoj utrci za Svjetski kup na Sljemenu 4. i 5. siječnja sljedeće godine. Prošlogodišnje su pak bile najgledanije od svih skijaških utrka u prijenosima uživo.

Prvi vikend sljedeće godine rezerviran je za skijaški spektakl! U 14. ženskoj i 11. muškoj skijaškoj utrci, na Sljemenu će snage odmjeriti najbolje svjetske skijašice i skijaši. Zbog toga je danas odrađena tehnička inspekcija.

- Nema drastičnih novosti. I FIS i mi kao organizatori tražimo najviše standarde, dižemo ljestvicu iz godine u godinu. Jučer i danas smo prolazili detalje od prošle utrke i razgovaralo što još možemo poboljšati da još bolje utrka funkcionira za sljedeću godinu - rekao je direktor organizacijskog odbora, Vedran Pavlek.

Austrija, Švicarska, te Kina i Koreja samo su neke zemlje u kojima se prenosi utrka s Medvednice, stoga, veseli podatak da su prošlogodišnje utrke bile najgledanije od svih skijaških utrka u prijenosima uživo - Konkretno to znači da su dvije sljemenske utrke, muška i ženska, bile gledanije od tri utrke u Kitzbuhelu i Wengena koji su naši uzori, koji su, na neki način, najjače utrke svjetskog kupa i mi smo na to ponosni. Dugo smo radili na tome i to je povrat investicije svih ovih godina, isto tako, vrlo važno za turizam u gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj - istaknuo je Pavlek.

Utrkom je zadovoljan i gradonačelnik Milan Bandić - Radi se nova žičara, pripremamo papirologiju za novo jezero za novu vodnu infrastrukturu, a stasaju i mlade cure i dečki koji će donijeti slavu skijanja poput Janice i Ivice.

Odmah nakon Nove godine, u subotu i nedjelju, pozornost će biti usmjerena na vrh iznad našeg grada.