Spomen ploča za velikog Iztoka Puca

Spomen ploča za velikog Iztoka Puca

Goran Stanzl/PIXSELL

U znak sjećanja na legendu hrvatskog i slovenskog rukometa Iztoka Puca, ispred Kutije šibica otkrivena je spomen-ploča. Uz izaslanstvo rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, otvorenju ploče prisutstvovali su i predstavnici rukometnih klubova Celje Pivovarna Laško i Borca iz Banja Luke

Idejni začetnici za postavljanje spomen-ploče Iztoku Pucu su: Slovenski dom, Zagreb i Vijeće slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji s rukometnim klubom Prvo plinarsko društvo Zagreb i uz potporu Grada Zagreba.

Zlatni olimpijac i dvostruki klupski europski prvak vodio je Zagreb u prvom finalu Kupa prvaka protiv Teke u Santanderu 1992. godine. Kao uvertira u najveći regionalni derbi otkrivanju spomen-ploče prisustvovale su delegacije PPD Zagreba i Celje Pivovarno Laško. Ove se momčadi večeras sastaju u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu u dvoboju 9. kola regionalne SEHA lige.

Iztok Puc rođen je 14. rujna 1966. u Slovenj Gradecu u Sloveniji, a umro je 20. listopada 2011. na Floridi u SAD-u nakon kratke i teške bolesti.