"Srbijanski predsjednik ne treba se bojati dolaska u Zagreb"

"Srbijanski predsjednik ne treba se bojati dolaska u Zagreb"

Uoči dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, gradonačelnik Milan Bandić za večeras je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare. Vučićev sutrašnji posjet ocijenio je potrebitim, te poručio da će ga Zagreb dočekati u miru.

"U trenutačnoj političkoj situaciji između Hrvatske i Srbije dijalog sa susjedima je neminovan," poručio je gradonačelnik Bandić ocijenivši poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Vučiću - hrabrim potezom. Ozbiljan dijalog posebno podupirem! Potreban je, međutim, dijalog između Srba i Hrvata, a ne ustaša i četnika kao povijesno kompromitirane i osuđene sintagme.

Smatra da će ovaj susret na državnoj razini otvoriti mnoga pitanja i donijeti nove sadržaje, a glavni grad je srbijanskog predsjednika spreman dočekati u miru. Neće ustaše dočekati gospodina Vučića u Zagrebu, jer ustaša u Zagrebu nema. U Zagrebu ima ljudi koji njeguju multikulturalnost, multietičnost i multi konfesionalnost, jer ti standardi koje Zagreb ima i živi, želio bih da ima i Beograd, i Ljubljana, i Skopje, i svi europski gradovi. I zato pozivam naše sugrađane da budemo na visini tog zadatka!

Izgreda dakle, tvrdi gradonačelnik Bandić, neće biti, a institucije zadužene za sigurnost, kao i uvijek - radit će svoj posao.