Stanari Rudeša "plivaju" u fekalnim vodama

Stanari Rudeša "plivaju" u fekalnim vodama

Zarko Basic/PIXSELL

Već godinama stanari nekoliko ulica iz Rudeša, tijekom svake jače kiše proživljavaju noćnu moru. Onima koji stanuju u suterenu i podrumu, domove poplavljuju fekalne vode. O tome se raspravljalo u našoj emisiji "Moj firtl" u kojoj je najavljena i izgradnja nove vodovodne mreže.

Tijekom svake jače kiše, stanari nekoliko rudeških ulica, imaju probleme. Zadnji put, bilo je to početkom kolovoza. 

Prva pak poplavljivanja počela su prije 5 godina, ističe tamošnja stanarka Ljiljana Besednik - Tada je izašla komisija na teren i donijela zaključak da će geodetski snimiti lokaciju i prema tome dati rješenje problema što se nije dogodilo. 

I dok se grad širio, vodovodna mreža nije. Iako trenutnog rješenja za naše stanare iz Rudeša nema, osim da interno ugrade nepovratne ventile, za nekoliko godina trebala bi biti izgrađeni novi vodovod i odvodnja.

- "Projekt Zagreb" je projekt vrijedan dvije milijarde kuna za koji bi Europska komisija trebala dati novce gradu Zagrebu da u naredne 4 godine odradi gotovo 300 kilometara mreže, što sustava vode, što odvodnje. Tako bi se i ovaj, jedan od najznačajnijih rasteretnih kanala, odnosno ispusta na Horvaćanskoj, trebao riješiti u naredne dvije, tri godine - najavio je direktor Vodoopskrbe i odvodnje, Marin Galijot.

Do tada stanovnicima Rudeša jedino preostaje, nadati se da će vrijeme biti na njihovoj strani.

"Moj firtl" poslušajte ovdje.