Stanovnici Grančara dobit će kanalizaciju

Stanovnici Grančara dobit će kanalizaciju

Građani Grančara u Brezovici do proljeća bi trebali dobiti kanalizaciju. Radove je obišao gradonačelnik Milan Bandić tijekom svog obilaska Brezovice. Tamo je posjetio i područnu školu Kupinečki Kraljevec, mjesta izgradnje budućeg dječjeg vrtića i plinske mreže te rekonstrukciju Obreške ceste.

Oko 200 kućanstava u Grančarima do proljeća bi trebalo dobiti odvodnju - Vrijednost investicije je 15 i pol milijuna kuna bez PDV-a. Ukupan obim radova je 6800 metara kanalizacijske mreže, od čega će 50% te mreže potpasti pod Mjesi odbor "Odrasnki Strmec", a 50% pod Mjesni odbor "Brezovica" - istaknuo je rukovoditelj Službe investicija Vodoopskrbe i odvodnje, Tomislav Ante Runtić.

Kopati bi se trebalo i sjevernije, u Brezovečkoj ulici. Planira se izgradnja plinske mreže - Gradska plinara je Gradsku četvrt Brezovica podijelila na 8 etapa. Prva etapa bi se trebala početi graditi 2021. godine. To je dio Brezovečke ulice: dio do ulice Kašinci, i dio od križanja ulica Kašinci i Zadravska do kućnog broja 47. Ostale etape ovise o zainteresiranosti građana - rekao je Ivica Radošević iz Gradske plinare.

A u Kupinečkom kraljevcu i Odranskom Obrežu mijenjat će se katastarske čestice - U katastarskoj općini Kupinečki kraljevac potrebno je izvršiti novu katastarsku izmjeru na dijelu katastarske općine i to na površini od 1400 hektara što obuhvaća oko 5000 postojećih katastarskih čestica. Za katastarsku česticu Odranski Obrež potrebna je izmjera na području 638 hektara što obuhvaća oko 3000 katastarskih čestica - napomenula je pročelnica Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove, Jasna Jezerčić Cvitković.

Baš se u tim mjestima planiraju ulaganja u obrazovanje. U Kupinečkom Kraljevcu trebala bi se dograditi škola, a u Odranskom Obrežu napraviti dječji vrtić - Ovih dana ćemo imati građevinsku dozvolu za rekonstrukciju postojeće zgrade i dogradnju. Trenutno je područna škola u Kupinečkom kraljevcu površine oko 260 četvornih metara, sagradit ćemo novih 635, neto površine. Za Odranski Obrež građevinsku dozvolu ćemo dobiti tijekom jeseni. Imat ćemo tri odvojene skupine, ali je u tom projektu i izgradnja novog prostora mjesne samouprave: u prizemlju će biti dječji vrtić, a na katu prostori mjesne samouprave - najavio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

A do novog vrtića koji bi trebao biti gotov do konca iduće godine, vodi Obreška cesta. Njezin dio od 400 metara, sada je uređen za 900 tisuća kuna.