Što mogu očekivati zaposlenici Gradske uprave i Zagrebačkog Holdinga?

Što mogu očekivati zaposlenici Gradske uprave i Zagrebačkog Holdinga?

Patrik Macek/PIXSELL

Novi šef, nova pravila. Zaposlenike Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga čekaju veliki izazovi. No gradonačelnik Tomašević je optimističan. U sindikatu zagrebačkog holdinga očekuju da će se voditelji podružnica postavljati po svojoj stručnosti, a ne po podobnosti.

Ako je suditi po pljesku, koji je gradonačelnika Tomaševića dočekao na ulazu Gradsku upravu, čini se da će brak zaposlenika i nove vladajuće gradske garniture biti skladan.

No što mogu očekivati zaposlenici Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga? Vremena su za njih izazovna, jer financijsko stanje gradske blagajne nije dobro, a i u predizbornoj kampanji, pojavile su se špekulacije o otkazima, što je zaposlenicima donijelo nemir. Danas im se direktno obratio gradonačelnik Tomašević 

-Ono što mogu reći zaposlenicima gradske uprave jest da nas čekaju dosta veliki izazovi. No, mi smo optimistični, vjerujemo da ih možemo prebroditi. Kao uprava ćemo voditi primjerom u smislu da ćemo biti otvoreni, skromni, pristojni i na usluzi građanima. To očekujemo i od zaposlenika-, rekao je Tomašević.

Sindikalisti imaju velika očekivanja kada je u pitanju suradnja s novom gradskom vlašću. Očekujemo da će voditelji podružnica zagrebačkog holdinga biti postavljeni po svojoj stručnosti, a ne podobnosti kako je bilo do sada, istaknula je predsjednica sindikata Čistoće, Mirjana Kaltak 

- Očekujemo da će naši radnici moći se javljati na javni natječaj regularnim putem, te da radnici koji rade preko agencije i na određeno vrijeme, neće morati do zadnjega ćekati dali će dobiti produljenje ugovora. Očekujemo da će novi gradonačelnik i dalje poštovati naš kolektivni temeljni ugovor-.