Stojak: "Nećemo podržati proračun za iduću godinu!"

Stojak: "Nećemo podržati proračun za iduću godinu!"

Marko Prpic/PIXSELL

HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak istaknuo je da se ne boji izbora ako zbog raspada vladajuće većine Gradska skupština bude raspuštena. Najavio je i da neće podržati prijedlog gradskog proračuna za iduću godinu na sjednici skupštine u prosincu.

Stojak kao glavni problem skupštinske većine vidi u izglasavanju proračuna, a ne susret gradonačelnika Milana Bandića i Dragana Markovića Palme koji se potencira poslijednih dana, Ja se ne mogu oteti dojmu da je proračun glavni kamen spoticanja skupštinske većine i da se druge stvari koriste kao paravan za sukobe u većinskoj koaliciji Gradske skupštine. Radi zaštite interesa građana, radi interesa dobrog ukusa i zdravog razuma i radi kvalitetnijeg života koji jednoga dana mora doći do grada Zagreba, HNS grada Zagreba i ja kao gradski zastupnik nećemo podržati proračun grada za sljedeću godinu, rekao je Stojak.

Osvrnuo se i na izjavu Zlatka Hasanbegovića koji je rekao  da će podržati oporbu ako skupe dovoljno glasova za raspuštanje skupštine, Pozivam te iste koji su rekli njihovih pet potpisa za ostavke nije upitno. Ako zbilja tako ozbiljno misle neka onda istovremeno sa svojim ostavkama gradskih zastupnika daju ostavku i svoje pročelnice za kulturu grada Zagreba. Isto tako bi bilo korektno da pokažu i ostavke desetina svojih članova raznih školskih odbora, uprava vijeća vrtića, gradskih institucija i nadzornih odbora.

HNS-ov gradski zastupnik kritizirao je i svoje kolege iz oporbe, Kolege iz opozicije sramežljivo najavljuju mogućnost da manjinski podrže dobre prijedloge koji će dolaziti od Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom. Meni je to malo smiješno. Što to znači? Da će kolege podržati i time omogućiti i dati puni legitimitet šišanju umjetne trave, da bi takvim stavom dali punu podršku primanju drugara ratnih zločinaca u Zagrebu. 

Odbijanje prijedloga proračuna je siguran način da se raspišu novi izbori za skupštinu, a njih se HNS ne boji, zaključio je Tomislav Stojak.