Stolnoteniski klub Zagreb bivši Vjesnik slavi 70 godina sportskog rada

Stolnoteniski klub Zagreb bivši Vjesnik slavi 70 godina sportskog rada

Zarko Basic/PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima u Gradskoj upravi primio je predstavnike Gradskog stolnoteniskog kluba Zagreb povodom obilježavanja 70 godišnjice kluba. Uz dopredsjednika kluba Hermana Vukušića na prijemu su bili legendarni Dragutin Šurbek te Renato Čengić direktor HTS-a.

Dopredsjednik Gradskog stolnoteniskog kluba Zagreb Herman Vukušić osim što je dogovorio završetak obnove dvorane u kojoj dnevno trenira i do 100 tinjak dječaka i djevojčica , gradonačelnika je upoznao i s programom obilježavanja 70 obljetnice kluba.

"Prije svega zahvaljujem se gos. Milanu Bandiću što je pristao biti  pokrovitelj proslave kluba za kojeg mogu kazati da je bio najtrofejniji na prostorima bivše države. Pored svečane sjednice, obljetnica će se obilježiti monografijom i filmom." Budu li se ispoštivali rokovi i dogovori Gradski stolnoteniski klub Zagreb - bivši Vjesnik 70 mgodina postojanja proslavit će u listopadu ove godine."

Jedan od najstarijih članova kluba i natjecatelja je legendarni Dragutin Šurbek - Šurba koji je zajedsno s Stipančićem i Čordašem koje je vodio trener Herman Vukušić bio noćna mora za mnoge generacije Kineza. 

"Ja sam u klub došao 1965 godine.  S ponosom mogu reći da se zaslugom moje generacije u klub donijelo mnoštvo titula i prvih mjesta. Tako smo mi višestruki prvaci Europe, svijeta. Osvajači smo Lige prvaka , Kupa velesajamskih gradova. Iako sam bio u timu Hrvatske koja je nakon osamostaljenja bila na Olimpijskim igrama ja sam jedini sportaš koji nije dobio novčanu nadoknadu za izvrsnost. Valjda će tu nepravdu ispraviti za sada nedorečeni Zakon o sportu".

Dok se to ne dogodi treba čestitati klubu , trenerima i igračima kioji su stolnitenis predstavili kao vrhunski sport. Zahvaljujući njima, došli su i drugi koji su otkrili u ovih 70 godina kako se trenirajući u Gradskom stolnoteniskom klubu Zagreb postaje prvakom.