Sudbina Imunološkog?

Sudbina Imunološkog?

foto: HRT

Sjednica Sabora već je tradicionalno počela zahtjevima za stankama. Upravo zbog Imunološkog zavoda stanku su zatražili Boro Grubišić (HDSSB) i Ivan Šuker (HDZ).

Boro Grubišić, među ostalim, je upozorio- da se odgađa odluka o sudbini Imunološkog zavoda, radnika i komanditnog društva Visia Croatica.  Vlada bi o tom pitanju trebala organizirati sjednicu. Unatoč brojnim uplatama za spas Imunološkog, i dalje se ništa ne čini, dodao je. Pozvao je Vladu da napokon donese rješenje o vlasništvu društva Visia Croatica nad Imunološkim te Hrvatsku agenciju za lijekove da provede nadzor te odobri proizvodnju.

'Vjerojatno će Imunološki zavod postati sinonim načina na koji radi ova Vlada. Ako su institucije dale zeleno svjetlo za budućnost Imunološkog zavoda, zašto Vlada politički to nije izvršila. Dva su razloga - ili Imunološki zavod čuva za nekoga ili naprosto nema političke hrabrosti donijeti neke odluke', poručio je Ivan Šuker.

Oporba je pozvala i Hrvatsku agenciju za lijekove da što prije provede nadzor u Zavodu kako bi mogao nastaviti proizvodnju.