Sutra i u Zagrebu "tanji snježni pokrivač"

Sutra i u Zagrebu "tanji snježni pokrivač"

Bruno Fantulin/PIXSELL

Oblačno, u drugom dijelu dana povremeno uz snijeg, a na širem području Grada očekuje se stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. U noći na četvrtak snijeg će prijeći u kišu koja se smrzava u dodiru s podlogom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka većinom između -3 i 1 °C.

To je sažetak sutrašnje prognoze za Zagreb. No, u gorskim dijelovima Hrvatske, posebno u Gorskom kotaru i Lici, moglo bi biti puno više snijega zbog čega iz Hrvatskih autocesta podsjećaju na obveznu zimsku opremu. 

- S obzirom na to da se radi o prvim ovogodišnjim snježnim padalinama, apeliramo na vozače da spremni krenu na put te da svoju vožnju prilagode uvjetima na autocesti. Ekipe zimske službe HAC-a spremne su za zimske uvjete na autocestama, međutim u zimskim uvjetima da bi vožnja bila što sigurnija potrebna je dodatna odgovornost i samih korisnika - priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

Vozačima poručuju da pripreme vozilo za zimske uvjete i da prilagode brzinu.

- Dok traju snježne padaline brzinu vožnje potrebno je prilagoditi trenutnim uvjetima i ograničenjima na autocesti.  Ne zaustavljajte vozilo na zaustavnoj traci i u tunelima zbog postavljanja lanaca, stanite na odmorištu. Oprez zbog moguće poledice na vijaduktima i izlasku iz tunela. Ne pretječite ralicu.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.