Sutra započinje manifestacija "Sto posto zagorsko"

Sutra započinje manifestacija "Sto posto zagorsko"

Zarko Basic/PIXSELL

Sutra i u subotu održat će se već tradicionalna manifestacija "Sto posto zagorsko". U organizaciji Krapinsko-zagorske županije deseti puta za redom na trgu Josipa bana Jelačića bit će izloženi tradicijski proizvodi, hrana i rukotvorine zagorskoga kraja.

Ulice našega grada zamirisat će delicijama zagorske kuhinje te se okititi tradicijskim zvucima, motivima i bojama toga kraja. Na prodajno-izložbenoj manifestaciji "Sto posto zagorsko" posjetitelji će moći degustirati brojne zagorske proizvode, a moći će kupiti i suvenire poput licitarskih srca, proizvoda od gline te tradicijskih drvenih igračaka.

- Ove godine dolazimo sa sto četiri izlagača koji će prestaviti svoje proizvode. To su OPG-ovi, tvrtke i obrti. Ono što nas diči su naši zaštićeni proizvodi u kojima stavljamo naglasak na zagorsku puricu s mlincima. Sve su to prozvodi zaštićeni na europskoj razini - rekla je pročelnica za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu Krapinsko-zagorske županije Sanja Mihovilić.

Uz autohtone proizvode bit će organiziran i kulturno-zabavni program na kojem će nastupiti folklorna društva i tamburaški sastavi, a na izložbenom dijelu sajma bit će predstavljen tradicijski život Zagorja te život krapinskih neandertalaca. 

Pod nazivom "Bajka na dlanu", u ovom kulturno zabavnom i prodajnom programu posjetitelji u petak mogu uživati do 22 sata, a u subotu do 20 sati.