Suvremeni uređaji za hvatanje švercera

Suvremeni uređaji za hvatanje švercera

Jurica Galoic/PIXSELL

U Zagrebačkom električnom tramvaju žele iskorijeniti švercanje. U tijeku je javni natječaj za nabavu 300 putnih računala za provjeru karata. Papirnate karte ubuduće će imati bar kod kako bi se smanjila mogućnost falsificiranja, doznajemo od glasnogovornika ZET-a Tomislava Jurića. Kontrolori će sada imati najsuvremeniju opremu za rad.

"Novi će uređaji biti suvremeniji te će pružati dodatne mogućnosti kojima će kontrola karata biti još učinkovitija. Uređajima će se moći očitavati i bar kodovi koje planiramo uvesti i ti zbog onemogućavanja falsificiranja i poništavanja papirnatih karata, što je nažalost danas učestala pojava. Uz ugrađeni GPS operativnije ćemo moći raspoređivati kontrolore ali im i osiguravati kvalitetniju asistenciju policije u slučaju incidentnih situacija", ističe Jurić.

ZET će ovo osuvremenjivanje stajati oko tri milijuna kuna, no planiraju se povećati prihodi od prodanih karata. Za brže punjenje blagajne Zagrebačkog holdinga bit će zadužen veći broj kontrolora od sadašnjih 130. U ZET-u ističu da će do novih ljudi doći unutarnjom preraspodjelom, a ne novim zapošljavanjima.