Svetice - prvi kamen spoticanja

Svetice - prvi kamen spoticanja

Anto Magzan/PIXSELL

Već na početku sjednice, u Gradskoj je skupšini "zaiskrilo" na relaciji gradonačelnik Bandić - šef gradskog SDP-a Bernardić. Povod - Svetice.

Potpredsjednik Skupštine i šef gradskog SDP-a Davor Bernardić već je na početku sjednice zatražio hitnu informaciju i raspravu o događajima povezanima sa Sportskim centrom Svetice:

"Gradska skupština ne smije biti fikus, ona mora biti aktivni sudionik zagrebačkog političkog života. Građani grada Zagreba i zagrebačka javnost ima pravo znati što se događalo u prošlosti korištenja Svetica i što će se događati u budućnosti korištenja tog dragocjenog prostora u središtu grada."

Gradonačelnik Milan Bandić već je odgovorom na to pitanje sugerirao da raspravu o tome danas u Skupštini ne želi:

"Gradska skupština nije fikus, a gradonačelnik još manje...budite minimalno korektni pa od gradonačelnika zatražite punu informaciju o Sveticama i nakon toga da otvorimo raspravu, a ne da izrežete iz novina dva članka i na bazi toga ovdje nametnete temu o Sveticama. Pa ću informirati u roku tjedan dana gradske zastupnike pa ćemo na sljedećoj sjednici imat' raspravu o tome. Ne bježimo mi od rasprave na Gradskoj skupštini."

Dodajmo da je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor najavio da će Skupština raspravljati o Sportskom centru Svetice na redovnoj sjednici u ožujku.

"Zastupnici će o Sveticama raspravljati u ožujku, a ne danas zato što gradonačelnik Milan Bandić još uvijek nije donio odluku o tome", rekao je Kosor podsjetivši da Bandić ovlasti da može djelovati sam bez Skupštine ima od 2010. godine, kada mu ih je dao SDP.

Osim Sportskog centra Svetice Bandića se prozvalo i zbog zapošljavanja prema poznanstvima ili političkoj podobnosti u zagrebačkom Holdingu.