Tijelo svetog Leopolda u Zagrebu

Tijelo svetog Leopolda u Zagrebu

Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića u povodu Godine milosrđa organizira šestodnevno štovanje tijela drugoga proglašenog hrvatskog sveca i zaštitnika Godine milosrđa sv. Leopolda Bogdana Mandića.

U Zagrebu će ovaj tjedan biti izloženo neraspadnuto tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića. Ovaj svetac je bio poznati ispovjednik, a radio je i na pomirenju Katoličke crkve s istočnim kršćanima zbog čega je poznat i kao svetac ekumenizma. Umro je 1942. godine. 

Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića, dočekano je ispred zagrebačke katedrale. Doček i liturgiju u 17 sati predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. 

Zbog ovog događaja do 18. ovoga mjeseca na snazi će biti posebna regulacija prometa u blizini zagrebačke katedrale, kao i uz crkvu Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Gornjoj Dubravi.

Danas od 16 sati do ponoći privremeno se za promet zatvara Ulica Kaptol od Degenove do Ulice Pod Zidom. Od petka do nedjelje bit će zatvoren desni prometni trak u Aveniji Gojka Šuška od okretišta tramvaja do Kolakove.

Zatvorena će biti i Ul. sv. Leopolda Bogdana Mandića od Ljubijske do Širinečke, kao i sve bočne ulice s južne strane: Zavidovićka, Trepčanska, Idrijska, Gojlanska, Širinečka prema Ul. sv. Leopolda Bogdana Mandića. Autobusi će se moći parkirati na Aveniji Gojka Šuška, od okretišta do KB Dubrava, s obje strane Avenije, a osobni automobili u garaži Garden Malla od 0 do 24 sata.

O Leopoldu Bogdanu Mandiću - Svetcu sakramenta pomirenja i duhovnog ekumenizama govorili smo u našoj emisiji Susreti na gori. S predsjednikom Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica, kapucinskim provincijalom fra Jurom Šarčevićem razgovarala je urednica emisije Vesna Jurić Rukavina.