Tko će nasljediti Niku Pavlovića na čelu kazališta Komedija?

Tko će nasljediti Niku Pavlovića na čelu kazališta Komedija?

Sanjin Strukić/PIXSELL

Na natječaj za novog ravnatelja Gradskog kazališta Komedije pristigle su ukupno tri prijave, a Kazališno vijeće odluku o tome tko će biti umjesto Nike Pavlovića donijet će u zakonskom roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Dugogodišnji ravnatelj kazališta Komedije Niko Pavlović razriješen je u ožujku na sjednici zagrebačke Gradske skupštine s te dužnosti nakon što Kazališno vijeće nije prihvatilo Pavlovićevo financijsko izvješće o poslovanju za 2015. i financijski plan.

Kandidati su glumac toga kazališta i trenutni vršitelj dužnosti ravnatelja GK Komedije Adam Končić, glumac Komedije Damir Lončar, te talijanski kazališni redatelj Luca Cortina.

Nakon što pročita obrazloženja kandidatura i programe kandidata, te provede razgovore s istima, Kazališno vijeće Komedije, koje čine Ivica Prlender kao predsjednik, te Dorica Nikolić, Katarina Krpan, Krešimir Batinić i Ronald Žlabur kao članovi, dostavit će prijedlog za imenovanje ravnatelja Gradskoj skupštini Grada Zagreba, koja donosi odluku o imenovanju ravnatelja.   Prema navedenom roku, to bi trebalo biti sredinom srpnja.