Tko će osvojiti nagradu Nikola Tesla?

Tko će osvojiti nagradu Nikola Tesla?

Foto: Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost

Više od 90 učenika i studenata iz cijele zemlje natjecalo se u kvizu znanja o Nikoli Tesli na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Organizator je Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli jedna je od triju kategorija Nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost  koja će se četvrtu godinu zaredom dodijeliti 10. srpnja na svečanosti proslave Teslinog rođendana, manifestaciji Tesla & friends u hotelu Esplanade u Zagrebu. Nagrada se još dodjeljuje u kategorijama kreativnog i inovativnog proizvoda, uporabnog predmeta ili suvenira inspiriranog likom i djelom Nikole Tesle ili replike Teslina izuma te Projekta iz područja Teslina proširenog djelovanja (čist planet, zaštita okoliša, korištenje novih obnovljivih izvora energije, edukacija o kreativnosti i inovativnosti).

Član udruge prof.dr. Mladen Martinis upoznao je prisutne s inicijativom osnivanja Instituta Nikole Tesle u Zagrebu u suradnji s znanstvenicima i inovatorima iz Beograda i Brazila, dok je predsjednica Udruge Dragica Mihajlović pozvale Hrvatski sabor i prisutne da podrže inicijativu proglašenja 10. srpnja Danom Nikole Tesle u Hrvatskoj. U udruzi se nadaju proglašenju Dana Nikole Tesle u njegovoj rodnoj zemlji prije proglašenja 10. srpnja Međunarodnim danom izumiteljstva. 

Stručni žiri sastat će se ovog će vikenda, 16. ožujka u 9 sati u prostorima udruge kako bi ocijenio testove i pristigle prijave na natječaj za Nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost.