Tom Walsh pobjednik 5. memorijala "Ivana Ivančića"

Tom Walsh pobjednik 5. memorijala "Ivana Ivančića"

Marko Prpic/PIXSELL

Tom Walsh pobjednik je 5. memorijala Ivana Ivančića s hicem od 21.98 metara. Jaka kiša nije zaustavila sjajnog novozelandskog bacača kugle da 4. put slavi ispred fontana. Drugo i treće mjesto zauzeli su Amerikanci Darrell Hill te Joe Kovacs. Naš rekorder Filip Mihaljević zauzeo je 12. mjesto.

Walsh je ispred fontana bio najbolji 2014., 2015. i 2017. godine. Ovaj put je pokušao, unatoč jako kiši, popraviti i rekord mitinga od 22.28 metara kojega je prije tri godine postavio Amerikanac Ryan Crouser - Jako sam zadovoljan sa svim svojim bacanjima večeras. Mislio sam da sam u zadnjoj seriji bacio malo više i probao ugroziti rekord mitinga, ali nije išlo ovu večer. Mislim da su svi natjecatelji dobro bacali te da je sjajno kako su organizatori nastavili natjecanje u tako teškim uvjetima - rekao je Tom Walsh.

Hrvatski rekorder Filip Mihaljević zauzeo je 12. mjesto u konkurenciji 13 bacača. U prve je dvije serije prestupio, da bi u trećoj bacio 18.81 metar, čak tri metra kraće od rezultata kojega je postavio prije dva i pol mjeseca u Slovenskoj Bistrici - Neću kriti razočaranje. Prespavat ćemo ovu noć i okrenuti se novom natjecanju: u ponedjeljak bacam za reprezentaciju Europe u Minsku. Idemo tamo pokušat vratiti se na ovo što ja vrijedim jer ovo nije niti moj nivo niti je ovo realna situacija. Drugi bacači su se danas bolje snašli i dogodilo se što se dogodilo. Idemo dalje - istaknuo je Mihaljević.

Drugo mjesto sa 21.50 metar zauzeo je Amerikanac Darrell Hill, a treće sa 21.22 metar njegov sunarodnjak, Joe Kovacs.

Bacanje kugle pored fontana bila je uvodna disciplina 69. izdanja Međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu koji će se održati sutra na stadionu Mladosti.