Tomašević: Nikome nisam ništa obećao i nikome nisam dužan

Tomašević: Nikome nisam ništa obećao i nikome nisam dužan

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je novi predmet protiv gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Ovaj put zbog imenovanja članova Upravnog vijeća bolnice Srebrnjak u koje je postavio donatora njegove političke kampanje dr. Tomislava Lauca.

Nikome nisam ništa obećao u ovome gradu za nijednu poziciju i nikome nisam ništa dužan. Imam odriješene ruke da donosim odluke koje smatram da su u javnom interesu. Tako ću se ponašati do kraja mandata", rekao je Tomislav Tomašević u RTL Direktu.
Zagrebački gradonačelnik koji se u mjesec dana mandata našao već po drugi puta u prijavi Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa poručuje kako vjeruje da će i jedna i druga biti odbačene. Za Tomislava Lauca koji je imenovan u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak Tomašević je rekao da je "jedan od 1500 donatora" koje su imali u kampanji u Zagrebu.
"HDZ je imao 60 donatora, SDP devet, Domovinski pokret je imao nula donatora, kao i Milan Bandić 365. Ako je sada situacija da svaki od tih donatora, ako bude imenovan u jedno od 340 ustanova i upravnih vijeća u gradu Zagrebu je sukob interesa, onda imamo velik problem. Ako su to stručni ljudi, samo zato što su donatori, da ih to diskvalificira. Što? Naknada od 750 kuna mjesečno da proučavaju dokumentaciju ovog kompliciranog projekta. Tamo su imenovani i drugi članovi upravnih vijeća, sve su stručni ljudi", rekao je Tomašević.
Naime, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv zagrebačkog gradonačelnika zbog imenovanja Tomislava Lauca u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak, a nedavno je predmet pokrenut zbog toga što je Tomašević prekršio proceduru imenovanjima novih šefova u Zagrebačkom holdingu.
Rekao je da u svemu ima puno zabuna, da Upravno vijeće bolnice Srebrnjak nije uprava, ravnatelj se bira na javnom natječaju, ravnatelj je zaposlen, ljudi u upravnom vijeću nisu zaposlenici.
Na pitanje o tome kako se u kampanji stekao dojam da će se s njegovim dolaskom na vlast bivši ravnatelj bolnice Srebrnjak Boro Nogalo vratiti na fotelju ravnatelja Tomašević je uzvratio: "Andrea Šulentić i Ana Stanić Rukavina kao bivša predsjednica upravnog vijeća Srebrnjaka su uhićene pod optužbom da su namještali javni natječaj za novog ravnatelja. Hoće li upravno vijeće smijeniti starog ili imenovati nekog novog ravnatelja, ja o tome ne mogu  i ne smijem odlučivati".