Tomašević očekuje da se korupcijska hobotnica raščisti do kraja

Tomašević očekuje da se korupcijska hobotnica raščisti do kraja

Josip Regovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je da nije iznenađen novom akcijom uhićenja osumnjičenih pripadnika korupcijske hobotnice u Zagrebu, a s obzirom da tih krakova, kako je rekao, ima dosta očekuje da se stvari raščiste do kraja.

Policija i Uskok ranije su izvijestili da su zbog koruptivnih nedjela uhitili pet osoba, među kojima je bivši direktor Gradskih groblja Patrik Šegota koji je nakon odlaska iz te gradske tvrtke zaposlen u Zagrebparkingu.

Neslužbeno se doznaje da je uhićena i njegova sestra Tamara Šegota, dvije djelatnice zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama, a pretražen je i ured Šegotinom pomoćniku u Gradskim grobljima Dragi Pleši.

Tomašević je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi vezano za novu akciju uhićenja rekao da je to nešto što je već najavio jer su "krakovi te očite korupcijske hobotnice u Zagrebu i gradskim poduzećima dosta veliki i rasprostranjeni".

Ponovio je da su i dalje voljni i spremni na suradnju sa svim istražnim tijelima kako bi se, uz presumpciju nevinosti osumnjičenih, svi sumnjivi poslovi i bilo kakve korupcijske radnje raščistile do kraja i kako više ne bi imali reputaciju kakvu ima grad Zagreb. 

Zagrebački gradonačelnik je primijetio da nema grada u Hrvatskoj koji ima tranziciju vlasti poput Zagreba. "Nigdje nema situacije gdje 40 dana nakon primopredaje vlasti imate tri akcije Uskoka uhićenja i pretresa", kazao je Tomašević.