"Tražimo ostavku Milane Vuković Runjić"

"Tražimo ostavku Milane Vuković Runjić"

Patrik Macek/PIXSELL

Klub nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini zatražio je ostavku pročelnice za kulturu Milane Vuković Runjić. Poručuju da dva mjeseca nakon potresa javnost ne zna što se dogodilo s kulturnim ustanovama niti koji je plan za sanaciju tih objekata.

Iz Kluba pročelnici Vuković Runjić zamjeraju neodgovornost, nesnalaženje, neorganiziranost i nestransparentnost u poslu koji obavlja. Smatraju da ona ne može kvalitetno obnašati funkciju pročelnice - To tog smo zaključka došli nakon dva i nešto mjeseca ove relativno izvanredne situacije u kojoj se gospođa Runjić nije snašla. Zaključili da ona ne može obnašati tu funkciju, barem je ne može obnašati kvalitetno - istaknuo je zastupnik Tihomir Milovac.

Iz Kluba podsjećaju da su predložili zaključak o hitnoj isplati sredstava za javne potrebe u kulturi te pokrivanju najma i materijalnih troškova prostora za rad. On je 19. ožujka prihvaćen na sjednici Gradske skupštine, da bi na sljedećoj sjednici, 7. svibnja, povučen.

- Taj je zaključak bio zakašnjen u odnosu što su gospođa Runjić i njezin ured trebali napraviti. To je da su do ožujka svi ugovori o korištenju sredstava trebali biti poslani i većim dijelom isplaćeni. To kašnjenje je već razlog smjenu - rekao je Milovac.

Da je pročelnica u klijentelističkom odnosu s gradonačelnikom, smatra predsjednik Kluba, Renato Petek - Nakon što je prošlo godinu dana od kada je na mjestu pročelnice, ona KIC-u dodijeljuje kino Europa. Isti taj KIC njoj iznajmljuje prostor za knjižaru za koji je njezin dug naprasto nestao. To je primjer političkog klijentelizma.