Trg žrtava fašizma bit će gotov ovaj tjedan, stube ispred Importanea još ne

Trg žrtava fašizma bit će gotov ovaj tjedan, stube ispred Importanea još ne

Petar Glebov/PIXSELL

Trg žrtava fašizma do kraja tjedna zasjat će punim sjajem, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić u našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu. Komentirao je i nepokretne stube u Importanne centru, kao i prozivke gradskog SDP-a da krši zakon time što je Ivicu Lovrića treći put postavio za pročelnika.

Komentirajući gužve koje će se stvoriti oko remetinečkoga rotora, koji će od idućega mjeseca do kraja iduće godine biti zatvoren za promet, gradonačelnik je rekao - nakon toga ćemo to zaboraviti, kao što ćemo zaboraviti, koncem ovoga tjedna, Trg žrtava fašizma koji će zasjati punim sjajem!

Dok se radovi na Trgu žrtava fašizma privode kraju, oni na stubama ispred Importanne centra zaustavljeni su zbog sukoba između uprave centra i Grada. Dok iz Importannea odgovornost prebacuju na Grad, jer im nije platio dug za održavanje stuba, gradonačelnik ističe kako upravo iz Centra otežavaju rješavanje problema. Imao sam razgovor s direktoricom Importanne centra no, nažalost, nije uspio. Ljudi "pile" po svome, ali naći ćemo alternativno rješenje. Isprika građanima dok se to ne slegne, shvatit će oni. Mislim da kolege iz Importanne centra ne znaju što čine, jer žele živjeti u gradu bez Grada. To nitko nije uspio pa neće ni oni, ali sve će doći na svoje. 

Krši li gradonačelnik zakon time što je Ivicu Lovrića treći put postavio na čelo Gradskog ureda za obrazovanje? Evo što je Bandić rekao na najavu predsjednika gradskog SDP-a Gordana Marasa da će poslati inspekciju ministarstva uprave u Gradsku upravu. Svi moji pročelnici, pa i gospodin Lovrić, su izabrani i imenovani u skladu sa statutom, poslovnikom i pozitivnim zakonskim propisima. A pročelnike neće birati ni ministarstvo uprave ni SDP nego gradonačelnik!

A na jučerašnjem sastanku Ministarstva zdravstva i Grada dogovoren je plan izgradnje Nacionalne dječje bolnice u Blatu. Mi bismo trebali koncem iduće godine započeti s dječjom bolnicom na toj plohi, a to je prva faza Sveučilišne bolnice. Nakon toga idu terme Zagreb, a iza toga bi treba ići i Nacionalni stadion, ako se bude gradio na tom području.

Na upit jednog slušatelja, gradonačelnik je, uz isprike, dodao i da će Grad uključiti zvučne signale na semaforima nakon 23 sata, kako bi slijepim sugrađanima olakšao kretanje gradom.