U Čičkoj Poljani i dalje kritično

U Čičkoj Poljani i dalje kritično

Igor Kralj/PIXSELL

Kupa, Odra te oborinske i podzemne vode i jutros prijete Čičkoj Poljani gdje su stanovnici i stručne službe proveli još jednu besanu noć. Jutro je donijelo nov porast vodostaja.

Novi vodeni val je na velikogoričkom području, a onaj prošli još prolazi nizvodno jasenovačkim područjem. Radnici Vodoprivrede, vatrogasci i stručnjaci Hrvatskih voda danima su na terenu gdje učvršćuju nasipe. Najugroženija su naselja Trebež, Bukovica i Kraljeva Velika. Prijete im zaobalne vode pa se stanovništvo priprema i za moguću evakuaciju.

Stanje je i dalje najkritičnije u Čičkoj Poljani jer raste voda u Odranskom polju. Vodostaj retencije Odransko polje i dalje raste jer je u porastu razina vode rijeka Kupe i Odre kao i oborinskih i podzemnih voda, izvijestile su Hrvatske vode. Povišeni su zečji nasipi oko stambenih objekata ugroženih vodom u Čičkoj Poljani. Stjepan Kos, načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje grada Velika Gorica jutos je za program Radio Sljemena izjavio:

"Tu još voda može narasti do nekih 10 centimetara, znači da bi bilo dosta poplavljenih kuća. Neki mještani ne mogu osim čamcem proći...to je jedno 10 kuća u ovom donjem dijelu. Pratimo situaciju i vatrogasci su na terenu. Sve ekipe koje su potrebne su na terenu i u pripravnosti."