U Domu sportova 48. izdanje Zlatne piruete

U Domu sportova 48. izdanje Zlatne piruete

Daniel Kasap/PIXSELL

Najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju Zlatnu piruetu Zagreba u 19 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova otvorit će predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. Natjecanja počinju već u 15 sati.

Natjecanja na 48. izdanju Zlatne piruete započet će već u 15 sati kratkim plesom plesnih parova, a u 17 sati na rasporedu je kratki program sportskih parova u kojima će Hrvatsku predstavljati Lana Petranović i Michael Lueck. Nakon što u 19 sati hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović službeno otvori natjecanje, u 19 i 45 na led će izići klizači i tu će hrvatske broje braniti 18-godišnji Nicholas Vrdoljak koji će pred domaćom publikom pokušati ispuniti normu za plasman na Europsko prvenstvo.

Najpoznatija imena s ovogodišnje "Piruete" su aktualna olimpijska pobjednica Ruskinja Adelina Sotnikova te njena sunarodnjakinja aktualna svjetska i europska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa, a kod klizača brončani olimpijac Denis Ten iz Kazahstana.

U ženskoj konkurenciji na led će izaći 16 klizačica, u muškoj njih 26-orica, a natjecat će se i 12 sportskih i osam plesnih parova. Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden navodi adute ovogodišnje Piruete:

Tu su svjetska prvakinja (Elizaveta) Tuktamysheva, aktualna, i Sotnykova (Adelina), olimpijska prvakinja i zlato iz Sočija. Dakle, izuzetno jaka konkurencija s time da će u toj konkurenciji, među 16 klizačica nastupiti i Tena Čopor, jedna mlada, 15 i polgodišnja djevojka za koju je ovo velika prilika i veliko natjecanje.