U glavnom gradu u 21. stoljeću neki stanovnici još nemaju vodu!

U glavnom gradu u 21. stoljeću neki stanovnici još nemaju vodu!

FOTO: Sljeme

Kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević iz političke platforme Možemo! obišao je gradsku četvrt Gornja Dubrava. Uz potresom oštećene kuće predviđene za rušenje, obišao je i radove na vodospremi u Jalševcu koji bi trebali biti gotovi na jesen.

U gradskoj četvrti Gornja Dubrava Tomislav Tomašević obišao je nekoliko lokacija gdje se nalaze obiteljske kuće predviđene za rušenje poslije potresa. Iako su, nakon godinu dana čekanja, neki građani konačno dobili rješenja o rušenju, do danas država niti grad po tom pitanju nisu učinili ništa. Te kuće izravno ugrožavaju živote stanovnika smještenih u kontejnerima ili priručnim objektima a koji se nalaze se u njihovoj neposrednoj blizini. Koliko je to opasno pokazuje i sinoćnji potres koji je ponovo zaljuljao urušene objekte.

Tomašević tvrdi da takvih slučajeva u čitavom gradu nema niti stotinjak i da su već odavno trebali biti riješeni. Rušenje prosječne obiteljske kuće košta oko sto tisuća kuna a ljudi taj novac nemaju. Prema Zakonu o obnovi građani imaju na to pravo ali država nije učinila ništa da im to omogući - dodao je Tomašević.

Osvrnuo se i na lošu komunalnu infrastrukturu koja godinama muči tamošnje građane. Obišao je vodospremu u Jalševcu gdje su u tijeku radovi čiji je završetak najavljen za jesen, kada bi se dio stanovnika Gornje Dubrave trebao priključiti na vodovod. Osim vode, dijelovi Gornje Dubrave nemaju kanalizaciju niti plin, a zbog zastarjelih kablova pristup internetu vrlo je ograničen pa je djeci gotovo nemoguće pratiti online nastavu. Tomašević je nedopustivom nazvao ovakvu situaciju i najavio hitne promjene ukoliko osvoji vlast u Zagrebu.