U Šestinama otvoreno mobilno reciklažno dvorište

U Šestinama otvoreno mobilno reciklažno dvorište

FOTO: Čistoća ZGH

U Podsljemenu je otvoreno mobilno reciklažno dvorište. Budući da su u Markuševcu i Gračanima zatvorena, reciklirati se može sada iza groblja u Šestinama. U reciklažnom dvorištu građani će moći predati više od 30 vrsta otpada.

Zbog izgradnje žičare i doma za starije zatvorila su dva reciklažna dvorišta u Podsljemenu pa je u Šestinama otvoreno novo, mobilno. Sada nema razloga da pojedinci otpad i građevinski materijal ostavljaju na rubovima parka prirode Medvednica, ističe predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme, Krešimir Kompesak - Nadamo se da ćemo do kraja godine u najvećem mjesnom odboru u gradu, Markuševcu, napraviti reciklažno dvorište, ali isto tako i u Gračanima. Radimo na tome pa smo privremeno reciklažno dvorište smjestili u Šestine.

Reciklažno dvorište postavljeno je iza groblja, mjestu koje je u tamošnjem Mjesnom odboru, jedino u vlasništvu grada - Grad je u otkupu okolnih zemljišta do Šestinskog puta. Jedino je ovo mjesto imovinsko-pravno riješeno. Ovdje se planira proširenje groblja s mrtvačnicom, s dodatnim sadržajima i s parkiranjem. Zbog toga nismo išli s većim investiranjima nego s mobilnim reciklažnim dvorištem. Rok za izmjenu GUP-a i otkup, dogovorili smo se, bila bi 2025. godina - rekao je Kompesak.

Građani će tako u Šestinama bez naknade od petka do subote moći ostavljati više od 30 različitih vrsta otpada. To se pak neće moći raditi u Ulici Črnomerec. Subotnji prosvjed je urodio plodom pa će se tamošnje reciklažno dvorište, kako građani i tražili, izmjestiti.