U školskim klupama ponovno više od pola milijuna učenika

U školskim klupama ponovno više od pola milijuna učenika

Nakon gotovo tri mjeseca odmora, pola milijuna učenika ponovno je sjelo u klupe u osnovnim i srednjim školama. Od toga je, što nas najviše zanima, 41.000 prvašića i što ohrabruje, to je nešto veći broj najmlađih školaraca, nego lani.

Nova školska godina počela je bez velikih promjena, ali u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta ističu da će se, bez obzira na nedostatak novca, raditi na promjeni školskih programa s ciljem rasterećenja učenika. U novoj školskoj godini bit će nešto promijenjen program zdravstvenoga odgoja ali te promjene neće biti dramatične, a kako najavljuju u Ministarstvu, o kakvim će se promjenama doista raditi znat će se tijekom ovoga tjedna kada će biti poznati rezultati evaluacije toga programa koju je proveo Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Građanski odgoj će se predavati kao međupredmetni sadržaj.

U povodu početka škole - u prometu potreban dodatni oprez!

Upozorenja Hrvatskoga autokluba:

Roditelji: prvih dana pratite djecu u školu i putem ih upozorite na opasna mjesta. Djeca uče od vas, ne zaboravite da vlastitim primjerom utječete na kasnije samostalno dječje ponašanje u prometu.
Vozači: brzina kretanja vozila u zoni škola uvijek je ograničena na 40 km/h. Zaustavite se ispred pješačkog prijelaza i dajte djeci znak rukom da sigurno pređu cestu.
Djeca: Hodajte pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako ste u grupi, hodajte u koloni - jedan iza drugoga. Cestu prelazite samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo za pješake, ali pričekajte da se vozila zaustave.