U subotu na platou pored fontana održavaju se Dani Trnja

U subotu na platou pored fontana održavaju se Dani Trnja

HRT, Radio Sljeme

U subotu će se održati drugi Dani Trnja u organizaciji Vijeća Gradske četvrti i Pučkog otvorenog učilišta, a pod pokroviteljstvom Grada. Cilj manifestacije je obogatiti kulturnu i turističku ponudu ovog naselja duge tradicije te pokazati čime se sve njegovi građani bave.

Na platou pored fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u kulturno umjetničkoj manifestaciji Dani Trnja nastupit će preko 400 sudionika. Manifestacija će započeti rekreativnim druženjem koje će započeti u 16 sati kod Boćarskog doma odakle će sudionici šetnjom ili vožnjom biciklom krenuti prema fontanama. Ondje će od 17 sati nastupati mnoge udruge i institucije, studenti te djeca iz vrtića i osnovnih škola.

- Svi mogu prezentirati ono najbolje što rade u jednoj opuštenoj atmosferi, u jednom divnom ambijentu gdje ćemo moći vidjeti što su naučili pjevati, plesati, ali i što naši roboti rade u bolničkim ustanovama, sve je to s Trnja. Koja su dostignuća postigli naši učenici srednjih škola, poput 3D printera, a imat ćemo priliku održati i mnogo radionica na temu tkanja, šivanja, recikliranja otpada i slično - rekao je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Ivan Šutalo.

A sutra će se u Pučkom otvorenom učilištu otvoriti izložba fotografskih radova s motivima Trnja. Na njoj će se predstaviti 43 autora i sveukupno 200 radova, a moći će se pogledati do 28. ovog mjeseca. Za svoju će kreativnost biti nagrađeni i učenici osnovnih škola koji su se prijavili na likovno literarni natječaj "Preko trnja do zvijezda", a kojima će se ove subote uručiti nagrade.

- Ova manifestacija bi po svojoj važnosti trebala biti slična kao i prošle godine, uložili smo puno truda pa i financijskih sredstava da manifestacija bude i sadržajna i bogata - rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trnje Mato Bartoluci.

Program će završiti nastupom grupe Vatra u 21 sat i vatrometom.