U Zagrebačkoj županiji postignut novi politički dogovor

U Zagrebačkoj županiji postignut novi politički dogovor

Prije osme sjednice Županijske skupštine potpisan je politički dogovor o suradnji u skupštini između koalicije stranaka HDZ-a, HSLS-a, HSU-a i HNS-a , te Stranke rada i solidarnosti i Nezavisne liste Stjepana Kožića.

Cilj dogovora je osigurati kvalitetniji život građana usmjeravanjem na zajedničke ciljeve. poput zapošljavanja mladih i razvitak gospodarstva. 

Glavni ciljevi dogovora sklopljenog na temelju dosadašnje suradnje, su zapošljavanje mladih i poticanje gospodarskog razvoja, poduzetništva, industrije, obrtništva i poljoprivrede.

Vjerujem da ćemo kroz ovaj politički dogovor sve naše probleme, teme pa i odluke dobro kanalizirati kako bismo na terenu imali zadovoljne stanovnike Zagrebačke županije, rekao je potpredsjednik skupštine i član stranke Milana Bandića, Zvonko Kunić.

A predsjednik skupštine Damir Mikuljan ističe da je zbog ovog dogovora dnevni red sjednice protekao bez rasprave, Današnja sjednica je bila znajačnim dijelom tehnička, a ostatak je bio ono oko čega smo se usaglasili. Mislim da ćemo sada puno komotnije djelovati i raditi dalje. Vrijeme je učinilo svoje, približili smo se i taj je dogovor ipak 'kuću izgradio'.

Odgovarajući na pitanja zastupnika tijekom aktualnog sata, župan Stjepan Kožić je najavio uvođenje kredita za poduzetnike bez kamata, To je nešto o čemu smo razgovarali i sa nekim općinama i gradovima čiji je, također, to prijedlog. Obzirom da su za neke stvari čak i komercijalni krediti na razini 1,5 ili 2 posto kamata, kada bi u tome sudjelovala županija s jednim iznosom, nešto i općine i gradovi, mislim da je moguće dobiti kamatnu stopu od nula posto.

U planu je da se do kraja godine, ističe župan, u pojedinim općinama i gradovima raspišu natječaji za te kredite.