U Zoološki vrt - s Maksimirske!

U Zoološki vrt - s Maksimirske!

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Zagrebački Zoološki vrt dobio je 35 milijuna kuna iz Fonda za regionalni razvoj turizma kako bi unaprijedio svoju turističku ponudu. Riječ je o visokih 95 posto od ukupno traženih sredstava, a preostala 3 milijuna kuna pokrit će gradski proračun.

Rok za provedbu prve faze projekta je dvije godine jer će, u protivnom, Europska Unija povući novce, a prva će se "na udaru" modernizacije naći trošna blagajna na ulazu u Zoološki, rekla je ravnateljica Vrta, Dubravka Maljković:

"Ona kućica, koju svi znaju u Maksimiru, postaje jedan info centar gdje će posjetitelji moći dobiti informacije - ako uđu u Zoološki vrt - što ih tamo očekuje, bit će i nastamba za dalmatinske pelikane. Radimo novi prostor suvenirnice. Ta suvenirnica će biti prostor nastambe Madagaskara i jedna nastamba za lemure u kojoj će posjetitelji moći ući. Svi žele straćno taj doticaj s lemurima i, evo, tu će im biti to omogućeno."

U planu je i gradnja dvaju novih mostova, zgrade restorana i edukativna dvorana, a u iduće dvije godine bit će izgrađen i novi ulaz u Zoološki vrt s Maksimirske ceste.

 

ZOO