Udruga invalida rada Zagreba proslavila 53. rođendan

Udruga invalida rada Zagreba proslavila 53. rođendan Udruga invalida rada Zagreba proslavila 53. rođendan
Udruga invalida rada Zagreba Udruga invalida rada Zagreba
Radio Sljeme je dobilo zahvalnicu Radio Sljeme je dobilo zahvalnicu

Udruga invalida rada Zagreba danas je proslavila 53. obljetnicu postojanja. Trenutno broje oko 8500 članova koji sudjeluju na raznim edukativnim radionicama i programima. Na današnjoj proslavi i Radio Sljeme dobilo je zahvalnicu za doprinos u promicanju prava i interesa invalida rada.

U više od pola stoljeća, koliko Udruga invalida rada djeluje u našem gradu, puno toga se promjenilo, i to na bolje, ističe predsjednica Udruge Nada Vorkapić. Zahvaljujući bivšoj dugogodišnjoj predsjednici Mariji Topić dobili smo veliki novi prostor 2007. godine, u kojem sada organiziramo aktivnosti svakog dana od 8 do 20 sati, što je rijetkost za jednu neprofitnu udrugu, naglašava Vorkapić. U sklopu proslave organizirana je i tribina pod nazivom (NE)VIDLJIVI kako bi se upozorilo na diskriminaciju onih invalida rada i osoba s invaliditetom čiji nedostatak nije uvijek vidljiv golim okom. Međutim, to nisu jedini problemi s kojima se susreću. Najčešći problemi su oni pravne prirode:

"Zato mi imamo pravno savjetovalište koje je besplatno za naše članove kako bi ljudi koji ne znaju svoja prava preko našeg savjetovališta saznali svoja prava te ih i ostvarili.", rekla je predsjednica Udruge Nada Vorkapić.

Udruga organizira brojne radionice, tribine, izlate i programe na kojima svi članovi mogu sudjelovati. Sve blagodati članstva koristi i Josip Car, koji je u Udruzi već 40 godina:

"Imamo toliko predivnih aktivnosti koje svim članovima jako puno pomažu, kakav god bio njihov invaliditet. Između ostalih, imamo tjelesne i sportske aktivnosti, a možemo učiti i strane jezike.

Proslava 53. rođendana završava sutra, u petak, velikim plesom u prostorijama Udruge. Inače, na današnjem obilježavanju i Radio Sljeme je dobilo zahvalnicu za doprinos u promicanju prava i interesa invalida rada i osoba s invaliditetom.