Udruga Nacionalni forum osnovala svoj stranački ogranak

Udruga Nacionalni forum osnovala svoj stranački ogranak

Na hrvatsku je političku scenu stupila još jedna stranka! Naime, Udruga Nacionalni forum prijepodne je na skupu u hotelu Sheraton osnovala zagrebački ogranak.

Sa inicijativnog skupa održanog u hotelu Sheraton Nikica Gabrić je poručio kako je namjera Nacionalnog foruma pokrenuti pozitivne promjene u društvu i vratiti fokus s besplodnih ideoloških i svjetonazorskih rasprava na egzistencijalna pitanja.

Velike stranke prozvao je da ne znaju za kulturu dijaloga, nego potiču ideološke rasprave.

"Imamo relativno poštenu vladu, koja je nakon HDZ-a dobila mandat da mijenja društvo, ali oni su ostali vlada stranke, a ne građana", kazao je Gabrić, koji je uvjeren da je reforme nemoguće provesti bez podrške 80 posto građana.

Zapošljavanje i ekonomiju smatra dominantnim ciljevima, a ističe da je važno zaustaviti negativne demografske trendove i otvoriti raspravu o imigracijskoj politici. Gabrić je najavio da će Nacionalni forum u iduća dva mjeseca organizirati slične skupove i u drugim gradovima, a da će stranka službeno biti osnovana 1. veljače u koncertnoj dvorani "Lisinski", odakle će krenuti u kampanju za izbore za Europski parlament.